Zátkovy Vaječné Těstoviny Vřetena 500g Zobrazit větší

Zátkovy Vaječné Těstoviny Vřetena 500g

Nový produkt

Těstoviny bezvaječné sušené

Více informací

39,90 Kč

Více informací

Marketing značky

Těstárna bratří Zátků byla založena v roce 1884 jako vůbec první v tehdejším Rakousku-Uhersku. Dnes patří ve skupině s partnerskými těstárnami k největším ve střední Evropě. Je známá především jako dodavatel vaječných těstovin, vyráběných v široké paletě tvarů pod značkami Zátkovy vaječné těstoviny a Zátkovy válcované nudle. Tajemství kvality Zátkových vaječných těstovin tkví v jejich výrobě na moderních linkách z mouky umleté ve vlastním mlýně.

Marketing výrobce

Zátkovy
z české přírody již od roku 1884.

Regulovaný název výrobku

Těstoviny vaječné sušené

Složení

Pšeničná mouka, Sušená vejce (1%)

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Rady a tipy
Zásadou je nešetřit vodou - na 100 g těstovin je třeba nejméně 1 litr vody s kapkou oleje a špetkou soli.
Sůl a olej je dobré do vody přidat teprve až se začne vařit - voda vzkypí, provzdušní se a těstoviny se neslepí.
Těstoviny vaříme ve velkém hrnci, aby měly dostatek prostoru k pohybu a správně nabyly na objemu.
Těstoviny dochází až na talíři - proto je dobré je scedit, když jsou ještě ve středu moučné.
Nebojte se experimentovat - těstoviny se v harmonii snášejí s nesčetnými přísadami a příchutěmi.
Vaječné těstoviny mají jemnou a lahodnou chuť.

Návod na přípravu: Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody ( na 100g těstovin 1 litr vody), můžeme přidat lžíci jedlého oleje. Vaříme podle doby uvedené na obale a často mícháme. Správnost uvaření zjistíme ochutnáním. Těstoviny scedíme a podáváme

Doba varu: 6-8 minut

Skladování

Skladujte v suchu.