Nový produkt
Skořice celá
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Vitana Skořice celá 10g
Skořice celá
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Marketing produktu
Jako koření se používá sušená kůra stromu skořicovníku ceylonského z čeledi vavřínovitých. Původem pochází z ostrova Srí Lanka. Skořice je lahodně voňavé a lehce nasládlé koření. Nejčastěji se používá k přípravě svařeného vína či punče, do nejrůznějšího sladkého pečiva a moučníků. Je však vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně.
Země původu - Česká republika
Recepty
Krémová omáčka se skořicí
(500 ml)
Ingredience: 350 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání, 1 kousek skořice celé, 5 vaječných žloutků, 60 g cukru.
Do hrnce nalijte mléko, smetanu, přidejte skořici a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a nechejte 15 minut vyluhovat. Ve velké misce utřete žloutky s cukrem, až je směs hustá a napěněná. Ochucené mléko se smetanou znovu přihřejte a horké za stálého míchání přilijte ke žloutkům s cukrem. Směs vařte pozvolna za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou omáčku zakryjte a nechte zchladnout. Podávejte k nákypům, moučníkům či pokrmům s jablky.
Způsob skladování
Typ - Trvanlivé
Příprava a použití
Tip!
Kousky celé skořice použijte při přípravě horkých nápojů, jako je svařené víno, horká čokoláda nebo káva.
Skladování
Skladujte v suchu.