Vitana Skořice celá 10g Zobrazit větší

Vitana Skořice celá 10g

Nový produkt

Skořice celá

Více informací

16,26 Kč

Více informací

Marketing produktu

Jako koření se používá sušená kůra stromu skořicovníku ceylonského z čeledi vavřínovitých. Původem pochází z ostrova Srí Lanka. Skořice je lahodně voňavé a lehce nasládlé koření. Nejčastěji se používá k přípravě svařeného vína či punče, do nejrůznějšího sladkého pečiva a moučníků. Je však vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně.

Země původu - Česká republika

Recepty


Krémová omáčka se skořicí
(500 ml)
Ingredience: 350 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání, 1 kousek skořice celé, 5 vaječných žloutků, 60 g cukru.

Do hrnce nalijte mléko, smetanu, přidejte skořici a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a nechejte 15 minut vyluhovat. Ve velké misce utřete žloutky s cukrem, až je směs hustá a napěněná. Ochucené mléko se smetanou znovu přihřejte a horké za stálého míchání přilijte ke žloutkům s cukrem. Směs vařte pozvolna za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou omáčku zakryjte a nechte zchladnout. Podávejte k nákypům, moučníkům či pokrmům s jablky.

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Tip!
Kousky celé skořice použijte při přípravě horkých nápojů, jako je svařené víno, horká čokoláda nebo káva.

Skladování

Skladujte v suchu.