Vitana Muškátový květ mletý 15g Zobrazit větší

Vitana Muškátový květ mletý 15g

Nový produkt

Sypký kořenící přípravek

Více informací

27,95 Kč

Více informací

Vlastnosti

Aromapack = uzavíratelný sáček uchová vaše koření dlouho čerstvé a voňavé

Marketing produktu

Muškátový květ pochází z tropického stromu muškátovníku pravého, který se pěstuje v Indonésii, západní Indii, Brazílii a na Madagaskaru. Plodem je bobule s jedním semenem, krytým krajkově ozdobným míškem. Míšek se odtrhává, suší a prodává pod názvem muškátový květ. Má osvěžující, velmi výraznou vůni. Jeho chuť je palčivá, lehce nahořklá a vysoce aromatická. Toto koření se používá pro přípravu polévek, pokrmů z měkkýšů, sýrového suflé či dezertů ze smetanového sýra.

Regulovaný název výrobku

Sypký kořenící přípravek

Země původu - Česká republika

Recepty

Brokolice se sýrovou omáčkou (4 porce)
Ingredience: 1 kg brokolice, 200 g másla, 500 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhaného sýru, 4 lžíce bílého vína, špetka mletého bílého pepře, špetka mletého muškátového květu, 100 ml smetany na šlehání, 2 menší cibule, 6 ks koření hřebíček, sůl.

Brokolici uvařte ve slané vodě. Na másle osmažte mouku, zalijte teplým mlékem, vložte cibule se zapíchanými hřebíčky a povařte 10 minut. Okořeňte pepřem a muškátovým květem, přidejte víno a smetanu. Přiveďte k varu. Do horké omáčky zamíchejte sýr a dochuťte solí. Omáčku přeceďte přes hrubší síto. Uvařenou brokolici přelijte omáčkou. Můžete servírovat samostatně nebo s vařeným bramborem.

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Tip!
Přidejte muškátový květ do bešamelu nebo cibulové omáčky, neměl by v nich v žádném případě chybět.

Skladování

Skladujte v suchu.