Nový produkt
Kajenský pepř (chilli mleté)
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Vitana Kajenský pepř mletý 25g
Kajenský pepř (chilli mleté)
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Marketing produktu
Kajenský pepř (chilli mleté)
Kajenský pepř nemá, kromě svého názvu, s pepřem nic společného. Je to jedna z mnoha odrůd chilli papriček. Patří k těm pálivějším. Možná právě proto, že se svou ostrou chutí vyrovná pepři, si vysloužil svůj název. Možná je to ale jen špatný překlad z angličtiny, kde „pepper“ znamená kromě papriky i pepř. Kajenský pepř se používá všude tam, kde chcete dosáhnout mimořádně pikantní chuti.
Recepty
Pikantní krůtí chilli se špagetami (4 porce)
Ingredience: 450 g mletého krůtího masa, 450 g sušených špaget, 800 g drcených konzervovaných rajčat, 1 1/2 lžičky kajenského pepře (chilli mletého) Vitana, 2 nakrájené papriky, 1 nakrájená cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička sušeného oregana, 1400 g konzervovaných červených fazolí, pepř černý mletý dle chuti, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané petrželové natě.
Nejprve si připravíme omáčku smícháním jogurtu s pažitkou a petrželkou. Na pánvi orestujeme na oleji česnek, cibuli. Přidáme papriky a restujeme doměkka. Vmícháme kajenský pepř, kmín, oregano a restujeme ještě asi 2 minuty. Přidáme krůtí maso a smažíme, dokud maso není hotové. Vmícháme rajčata a fazole, podle chuti okořeníme. Dusíme asi 15 minut. Mezitím uvaříme špagety dle návodu. Špagety rozdělíme na 4 talíře a každou porci zalijeme masovou směsí. Ozdobíme jogurtovou omáčkou s bylinkami.
Způsob skladování
Typ - Trvanlivé
Příprava a použití
Tip!
Za pálivou chuť papriky je zodpovědný kapsaicin. Pocitu pálení v ústech Vás dobře zbaví sklenka mléka.
Skladování
Skladujte v suchu.