Vitana Kajenský pepř mletý 25g Zobrazit větší

Vitana Kajenský pepř mletý 25g

Nový produkt

Kajenský pepř (chilli mleté)

Více informací

15,58 Kč

Více informací

Marketing produktu

Kajenský pepř (chilli mleté)
Kajenský pepř nemá, kromě svého názvu, s pepřem nic společného. Je to jedna z mnoha odrůd chilli papriček. Patří k těm pálivějším. Možná právě proto, že se svou ostrou chutí vyrovná pepři, si vysloužil svůj název. Možná je to ale jen špatný překlad z angličtiny, kde „pepper“ znamená kromě papriky i pepř. Kajenský pepř se používá všude tam, kde chcete dosáhnout mimořádně pikantní chuti.

Recepty

Pikantní krůtí chilli se špagetami (4 porce)
Ingredience: 450 g mletého krůtího masa, 450 g sušených špaget, 800 g drcených konzervovaných rajčat, 1 1/2 lžičky kajenského pepře (chilli mletého) Vitana, 2 nakrájené papriky, 1 nakrájená cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička sušeného oregana, 1400 g konzervovaných červených fazolí, pepř černý mletý dle chuti, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce nasekané petrželové natě.

Nejprve si připravíme omáčku smícháním jogurtu s pažitkou a petrželkou. Na pánvi orestujeme na oleji česnek, cibuli. Přidáme papriky a restujeme doměkka. Vmícháme kajenský pepř, kmín, oregano a restujeme ještě asi 2 minuty. Přidáme krůtí maso a smažíme, dokud maso není hotové. Vmícháme rajčata a fazole, podle chuti okořeníme. Dusíme asi 15 minut. Mezitím uvaříme špagety dle návodu. Špagety rozdělíme na 4 talíře a každou porci zalijeme masovou směsí. Ozdobíme jogurtovou omáčkou s bylinkami.

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Tip!
Za pálivou chuť papriky je zodpovědný kapsaicin. Pocitu pálení v ústech Vás dobře zbaví sklenka mléka.

Skladování

Skladujte v suchu.