Vitana Česnek sušený granulovaný 30g Zobrazit větší

Vitana Česnek sušený granulovaný 30g

Nový produkt

Česnek sušený granulovaný

Více informací

16,26 Kč

Více informací

Marketing produktu

Česnek pochází původně ze Střední Asie, dnes je ale pěstován po celém světě. Má intenzivní charakteristické aroma a výrazně ostrou chuť, která se však vařením a pečením zjemní. Česnek najde své uplatnění snad v každé kuchyni. Je nezbytný při úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácích zabijačkách, přidává se do omáček, majonéz, salátů, polévek a bramborových jídel.

Země původu - Česká republika

Recepty


Vepřové v česnekové marinádě (4 porce)

Ingredience: 800g zadního vepřového bez kosti, 350ml bílého vína, 4 lžíce sladké papriky, 1 bobkový list, 1 lžíce černého mletého pepře, 6 lžic sušeného česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 1 červená paprika, 250g oloupaných rajčat v plechovce, sůl.

V míse smíchejte víno, papriku, bobkový list, sůl, pepř a česnek. Přidejte vepřové maso nakrájené na kostky, promíchejte a nechejte minimálně 3 hodiny marinovat v chladu. Poté maso vyndejte z marinády, nechejte okapat a zbylou marinádu uschovejte. Na rozpáleném oleji maso osmažte dohněda, pak jej dejte stranou a ve stejné nádobě 5 minut duste cibuli a papriku nakrájené na plátky. Na závěr přidejte zbylou marinádu, rajčata a maso. Dochuťte solí. Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Tip!
Smíchejte 1 díl sušeného česneku a 3 díly mošské soli, získáte česnekovou sůl, která je výborná na topinky, brambory, do salátů nebo ke grilování masa.

Skladování

Skladujte v suchu.