Vitana Anýz celý 25g Zobrazit větší

Vitana Anýz celý 25g

Nový produkt

Anýz celý

Více informací

18,50 Kč

Více informací

Vlastnosti

Aromapack = uzavíratelný sáček uchová vaše koření dlouho čerstvé a voňavé

Marketing produktu

Plody anýzu jsou jedním z nejdéle známých koření. Původní domovinou anýzu je Střední východ a ostrovy východního Středozemí, kde je využíván ve formě oleje pro ochucení anýzových aperitivů a likérů. Příjemně vonné plody anýzu jsou nepatrně sladké a výrazně lékořicové. V Evropě se používá jako koření do pečiva a sušenek. Vhodný je také k přípravě vepřového masa, zejména pokud se inspirujete indickou a čínskou kuchyní.

Země původu - Česká republika

Recepty

Anýzové šištičky (10-12 kusů)
Ingredience: 1 lžíce cukru, 2 lžíce anýzových semen, 175 g hladké mouky, 1 velké vejce, olej, moučkový cukr, sůl, voda

Ve velkém hrnci svařte 250 ml vody s cukrem, solí a anýzem. Do vroucí směsi přisypávejte postupně mouku. Dohladka vařečkou rozšlehejte, poté odstavte z ohně a důkladně vmíchejte vejce. Pomocí cukrářského sáčku se širším koncovým nástavcem vytvořte 7 cm dlouhé šištičky, které usmažte dozlatova na pánvi. Hotové anýzové šištičky obalte ještě teplé v moučkovém cukru a ihned podávejte.

Způsob skladování

Typ - Trvanlivé

Příprava a použití

Tip!
Vyzkoušejte přidat anýz do jablečného kompotu. Příjemné lékořicové aroma se s jablky velmi dobře doplňuje.

Skladování

Skladujte v suchu.