Nový produkt
Mungo fazole barevné, bez lepku
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Bio Harmonie Mungo fazole barevné 500g
Mungo fazole barevné, bez lepku
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Regulovaný název výrobku
Mungo fazole barevné, bez lepku
Složení
Obsah lepku dle platné legislativy max. 20 mg/kg., Výrobek může obsahovat stopy sezamu
Bez : Lepek
Může obsahovat : Sezam
Způsob skladování
Typ - Chlazené
Příprava a použití
Základní příprava
Mungo důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hod. do vody. Vařte je posléze v jiné vodě! Délka vaření je proměnlivá, cca 30 - 60 min., a závisí na stáří semen. Při vaření nemíchejte, stačí jen zatřepat nádobou. Sbírejte pěnu a osolte až po uvaření.
Rýžový salát s mungem
100 g mungo fazolí, 200 g přírodní rýže kulatozrnné, 2 čajové lžičky estragonu, 2 mrkve, 1 jablko, 2 čajové lžičky bylinné soli, 2 čajové lžičky medu, špetka muškátu, 2 polévkové lžíce jablečného octa, 6 lžic sezamového oleje, petrželka
Mungo fazole propláchněte a namočte na 1-2 hodiny. Přiveďte k varu 800 ml vody, přidejte rýži a fazole mungo a vařte do měkka přibližně 45 minut. Mezitím očistěte mrkev a jablko a nahrubo nastrouhejte. Uvařenou rýži a mungo nechejte vychladnout a všechny přísady smíchejte. Nechejte asi 30 minut uležet a pak dochuťte.
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a rel. vlhkosti vzduchu maximálně 70 %.